torsdag 13. mars 2008

Verk i skuldran, langt yrkesaktivt liv og nyhetsbildet

Hei alle tilhengere!

Nå har jeg pause i arbeidsddagen. Siden jeg går på halv sykemelding nå, og sitter heime med kaffi og IFA drops, så e det vel egentlig ikke mye til arbeidsdag *blunke lurt*. Men sånn er det, når man verker slik i skuldrene og nakken som jeg gjør etter å ha oppofra meg til div. arbeidsgivere siden tidlige ungdomsår! For æ har nemlig vært arbeidsaktiv siden jeg var 13. Ikke mange av dagens "curling-generasjon" som kan skryte av det samme nei.

I dag er en fin dag på disse kanter. Det er stilt i huset, Solveig er på skola, telefonen står stille, og alle sultne maga har fått frokost for leng sia. Jeg tok meg i å sitte å dvele over denne "truselen fra øst", - og da meiner jeg Islam. Jeg føler at det ikke er så enkelt å vite hva man skal tru på og overse av all den venstre-propagandaen i nyhetsbildet vårt. Det er jo nesten så man ikke tør sei si mening i det hele tatt! I norge i dag er det kun lov å meine det som den såkalte eliten har fastslått at er riktig, hvis ikke er man avviker, nazist, fascist, og det som værre er. Men æ sier det, vi skal være stolte av oss sjøl, og ikke la oss rævkjøre av noen. og da meiner jeg generelt *le over ufrivllig vits*.

Ja, nå skal jeg en tur utfor husveggen å se på vårsola. ha en flott dag!

onsdag 5. mars 2008

Pusekatter

Dette er nå altså hva man kan risikere som seriøs oppdretter *skratt le*. Noen ganger er man nødt å sloss for sengeplassen! Dette er et par år gammelt, men like aktuelt. Dog noen av kattene ligger under torva i dag. Bratwurst, den spotflekkede til venstre tålte ikke sammenstøyten med ein av de lokale "råner"bilene. og råne er no steike mæ det rette ordet på sånn skit som den såkalte ungdommen vår skal drive å kjøre rundt i. Værre en purke og grislort tilsammen. men det er en annen sak. Sengeteppet er helt originalt og kjøpt i Tyrkia, på ekslusiv forretning, det fikk jeg av min datter Randi.

tirsdag 4. mars 2008

Gal av kattekrek, og telefonterrorister

Å du søkki ta.. Det e blitt seint allerede! Du steike for et ruskvær som fyk utfør døran her *slå floke på armene*. men dette er sjarmen med å bo lengst nord i Norge. Sørlandet, sikkert fint på sommeren. Østlandet, tørr fin høst. Vestlandet, mildt vintervær. Men nordlandet. Der er det sjarmerende høst såvel som vår, ja endatil nå som det uler i trærne her ute, så er det sjarmerende.

I dag har vårri en rolig dag. Starta med å sleppe inn noen katter som har vært ute på rall i natt. De lager slik lyd utfor soveromsvinduet noenganger, det er som de vet at det er akkurat der matmor ligger og prøver å få en hvil på øyet *riste mildt på hodet*. Men jeg lar meg ikke provosere for mye. Også begynner telefonen på kontoret å kime i 08 tida. Noen menneska mangler bare normal folkeskikk, det gikk med en del tid på å irrettesette slike telefon terrorister, og "jabbe" seg igjennom tomt snikksnakk. *Le*. Nei det er ikke så ille, men noenganger kan det virke slik.

No e det blitt kveld, og æ trur det e på tide å finne køya. Håper ikke kattan skal gneldre hål i hauet på mæ i natt og! Hadd dem ikke vært god for så mye grunker, så hadde de fått smake pepper *le over seg selv*

Mvh
Anne-J.

mandag 3. mars 2008

Første innlegg

Så hendte det mæ og! Jeg oppretter min første internett journal, og blir "blogger"!
Man kan jo ikke akkurat unngå å bli revet med i det dragsuget som er dagens teknologi. og jeg bøyer meg herved i støvet, eller skal æ si støvlan, og bukker under for den amerikanske drømmen virkeliggjort gjennom web'ens massemedium ;-)
Men nok visdomsord fra gammel kones mund.

La mæ presentere mæ sjøl;

Mitt navn e Anne-Jorunn, etternavnet lar vi være anonymt (man veit jo aldri kem som luske rundt hjørnet der ute, he he). Æ er ei ungdommelig jente, bosatt nord i norge. Jeg har drevet småbruk i mange år, men min store lidenskap i livet, og største beskjeftigelse har vært å oppdra en herlig ungeflokk. Man burde fått utmerkelsesmedlajer for mindre! (eller det er vel nettopp det man gjør, he he ;-))
Jeg driver også med oppdrett av Norsk skogkatt, American Raggdoll, og ein å anna blanding! *Le*. Jeg trives i naturen, gjerne i ei jolle på sjøen med lett ruskevær rundt meg, svart kaffe på kanna, og stillhet til å meditere og filosofere over livets gang. Æ har og ein lidenskap for reising. Gjerne til vårt vakre (og etter mi meining overlegne) naboland Sverige. Der kan æ bruk ukesvis på å oppdag ukjente stier, og mannfolk *blunke*. Det var like over grensa at æ møtte Kent, en mann æ i mange år har levd i et monogamt forhold me, tross i utstrakt geografisk avstand. Vi har det trivelig når vi er ilag, og trivelig når vi er fra kvarainner. Som æ pleie å si :-)





Kent





Jeg har ei datter fra tidligere forlovelse, Randi, og ho har gitt mæ to nydelige barnebarn.






Randi og Børre







Her heime har æ også tatt til mæ ei jente gjennom fosterfamilieordning, Solgunn, som e et lyspunkt i livet mett. Som æ e i hennes.




Solgunn






Men no avslutte vi krønikerskrivinga mi for i dag. Meir kommer seinere *smile*
Hjertelig
Anne-J.