onsdag 30. april 2008

Motgang

Solgunn klager på det meste, og det gjør meg ærlig talt litt forbannet. Ikke at jeg er ute etter å plage veitja, jeg har aldri lagt hånd på noen i hele mitt liv (utenom mannfolk *blunke*). Men Solgunn presser termostaten i været noen ganger! Og disse helsikes russebilene, russen er ikke godt for noe. At ungdommen ikke innser at det er bortkastet tid og penger og holde på slik å gjøre seg selv til idiot.

I dag er jeg nok litt amper. Dere må bare beklage *le overbærende*. Jeg savner Albert føler jeg, eller jeg savner generelt voksent selskap. Solgunn og kattan krever så mye energi, jeg skulle bare ønske jeg hadde noen til å avlaste meg innimellom. Det er jo nermest slik at det er jeg som skulle vært i fosterhjem *le med tanke på Solgunn*. nei det er nok den alderen. Både for henne og jeg! Vi får bare være overbærende mot hverandre.

Dramaet hos Randi&co ser ikke ut til å ta noen ende. Nå har Jahn Even flyttet ut midlertidig til en venn, og det er ikke lenge til han må ut på sjøen igjen, og da kan det hende løpet er kjørt for 'a godeste Randi. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, jeg er ikke særlig medfølende for henne. Selv om hun er min ekte og eneste datter.

I dag skal jeg til legekontoret og få utskrevet noen resepter og ordne i selvangivelsen og annet viktig papirarbeid jeg ikke har hatt tid å gjøre tidligere. Jeg ser fram til å begynne på jobb igjen, dagene blir litt tomme i lengden.

Ha en fin dag!

tirsdag 29. april 2008

En ny dag her i nord

God morgen godtfolk!
Det har vært ei begivenhetsrik helg. Jeg har hatt det meget hyggelig med min svenske kavaler Albert. Vi har allerede avtalt å møtes igjen i Juni. Jeg har bestemt meg for å bryte mitt forhold med Kent, og han skal bli underrettet så snart jeg får tak i han. Kent og jeg har hatt hverandre i 7 år, og han har på mange måter vært en god støtte for meg. En klippe i livet mitt. Vi fann hverandre i en periode jeg trodde hele livet hadde raknet for meg. Jeg var ensom, alenemor, midt i livet og forvirret. Kent kom som seilende opp mot min havn med en levemåte på som utviste stor visdom om de store ting i livet. Jeg er takknemlig for å ha hatt ham i livet mitt. Men, livet må gå videre!

Ho godeste Randi fann det forgodt å komme hjem igjen forleden også. Hun har mistet bankkortet sitt og tømt sparekontoen, og er sole klar over at hun herretter må trå stille i dørene! Jeg vet Jahn Even er mektig fornærmet. Hun har en stor jobb med å holde forholdet sitt fast i sømmene. Det er ikke bare bare å leke familie. Det er Randi nødt å lære seg.

Det er vel og bra å være uten unger her heime. Kattene krever sitt, og nå som Tharsania Loubell Princess (Prikken på kort! *le*) har fått sitt første kull og jeg allerede har tre bestillinger inne, så må jeg passe på at alt går skikkelig for seg. Det krever jobbing å opprettholde et godt rykte som seriøs oppdretter. Og det akter jeg å fortsette med. Så får heller romantikken komme litt på siden *skratte*.

fredag 25. april 2008

God helg

Nu er denne gamle jenten nok blitt litt avhengig av nettjournalen sin *blunke*. Ja, jeg trivest godt med å skrive til mine venner og bekjente her på denne siden. Jeg syns jeg skylder dem såpass, og jeg skjemmes ikke. Når sant skal sies er det lite jeg skjemmes for i det hele tatt! Ja jeg går ikke av veien for å komme med saftig kritikk av personer jeg ikke liker, eller å dele av mitt eget privatliv. Man er jo tross alt anonym her på nettet, og jeg er stolt av meg og mitt. Og Solgunn.

I morges stod jeg altså så tidlig opp at det var så vidt æ greide å stå på benan. Når man har to unger, en tenåring og en hel horvel med katter og kattunger, så er det ikke rart ei gammel frøken blir tullat i hauet! Heldigivis har min datters venninne Linda-Merethe tatt på seg å passe ungene i helgen. Jeg får tross alt besøk, og strekker meg kun så langt, tross i nært slektskap. Randi får pikadø passe ungan sine sjøl, når hun stikker av å skaper slik uro i familien sin så er det ikke midt problem. Jahn Even ringte meg i går kveld, da hadde han nådd Vestfold. Det er en spennede detektivjakt dette, å prøve å spore opp Randi og hennes venninder, men jeg kan ikke si det fryder meg så voldsomt.

Nå venter jeg på besøket mitt som lander på flyplassen i ettermiddag. Vi skal ha en trivelig helg, og jeg skal ta ham med ut på fjorden og vise han vår vakre kyst og natur. Jeg har også kjøpt inn god vin og likør til oss. Jeg tenker å tilberede sjømat i kveld, også spise ute i morgen. Ja jommen skal dette bli en romantisk og trivelig helg, selv om det kun er vennskap oss i mellom! Kent er fortsatt min hjertevenn, men vi har vår egen avtale oss i mellom, og jeg vet at siden vi ses så skjeldent så er det lov å hygge seg i annet selskap en gang i blant.

God helg!

torsdag 24. april 2008

Reservemamma, forsvunnet datter, ny flamme fra Sverige

Juhu så det går!

Nu raser alt av gårde i supertempo føles det som. Jeg har de siste dagene gått til bake til 20årene, i og med at jeg har vært reservemamma for mine to små barnebarn. De står igjen her som noen spørsmålstegn etter at mora forsvann, uten å ha gitt lyd fra seg siden!

Jahn Even har dratt ned til østlandet på oppdrag å finne sin tilkomne brud, som dro avgårde med venninner på "Bachelorette fest" som de så fint kalte det. Jeg må no si jeg ikke er særlig bekymra for 'a. Randi har hatt sånne perioder med voldsom trang til festligheter, men jeg bruker vanligvis å få beskjed før ungene parkeres hos meg.

Jeg får til helgen besøk av en venn fra Sverige. Nei, ikke Kent, men Albert. Vi har møtt hverandre på webben, så jeg er rimelig spent på om det blir gnistrer i luften av dette eller ei! *Le* Nei, jeg har ikke forhåpninger om noe giftemål, der er jeg heller mer bekymra for dattera mi, som rømmer til Østlandet etter å ha blitt forlovet. Nei, jeg tenker mer på de menneskelige behov. Slik vi alle har litt av *blunke flørtende*.

Håper guttan ikke er her hvis jeg får besøk. Det kan bli litt bråkat nemlig *le godslig*. Solgunn er no her alltids, og hun stiller opp. Jeg er veldig fornøyd Solgunn, du er flink.

mandag 21. april 2008

Sol i nord, kidnappet datter

God dag folkens *smil*

Nå skinner sola her i nord! Jeg må inrømme jeg er i frytkelig godt humør i dag. Den eneste skåren i gleden er at Randi har blitt "kidnappet" til østlandet med en venninnegjeng. Det skal visst foregå forskjellige forlovelses ritualer jentene i mellom, bare synd ingen hadde avklart med hverken den kommende brudgommen eller brudemora! Nå sitter jeg altså her med småguttan på fanget. Børre og Eistein, to tente lys ser dem ut som de er så interessert i disse databeskjefigelsene mine *le høyt*. men vi skal nok få sørget for å få kose oss ja. Jahn Even får vel kontakt med 'a etterhvert skal dere se!
Tenkte å legge frem noen bilder av krokusen som har spiret så fint i hagen, men jeg finner ikke den hersens overføringskabelen. Mulig ikke ho Randi tok med seg den og *skratte*.
Nei no altså, nå skal æ og guttan ut å kike på finværet, og få ho Solgunn til å mate kyllingan.
Ha en flott dag!

torsdag 17. april 2008

Planer om sverigetur til Kent, glede over døtre og "døtre"

Førr ein hærlig dag!
Jeg er for tida sjukemeldt, på grunn av ein skade på foten, som gjør at jeg ikke er i stand til å arbeide. Det hele startet som en inngrodd negl, men det er ikke lenger noe pent syn for å sei det slik!
Jeg ser virkelig fram til sommeren. Jeg skal besøke Kent i løpet av forsommeren, har jeg bestemt meg for. Eller, oppsøke, heller som. Jeg har ikke hørt så mye fra kar'n siden i fjor høst. Men Kent er en nomade-sjel, det visste jeg fra første stund, og jeg holder ikke nag mot han av den grunn. Jeg og Kent har noe helt spesielt sammen, og det er jeg glad for.
Ellers så trivest no jeg og Solgunn godt sammen her på gården. Solgunn er ei kjekk taus. Vi har lært hverandre å kjenne veldig godt, og jeg føler hun kan komme til meg for hva det måtte være. Vi har et godt forhold.
Jeg er fortsatt fryktelig kry over nyhetene om at eldstedattera mi har blitt fridd til. Jeg er utrolig glad på demmers vegne.
Det var en periode der jeg fryktet at Randi skulle ende opp som "ei sånn ei", uten mann, og to unger med forskjellige fedre, men så fann hun lykken, og det kunne ikke blitt med en bedre kar enn han Jahn Even. Jahn har en god jobb ombord på ein tråler, og han er en fryktelig god pappa for barnebarna mine. Tenk at de har vært sammen i over ett år allerede. Randi, jeg er fryktelig glad i deg.

fredag 4. april 2008

Tillyke 04.04.08 Randi og Jahn Even



Gratulerer med forlovelsen Randi og Jahn Even *smile smile smile smile*


Min kommende svigersønn

torsdag 3. april 2008

Unger i ung alder, gammeldansk

Så hender det igjen. Det er skumring og kveld. Jeg sitter her i ensom majestet og nyter mitt eget selskap (samt et glass gammeldansk*blunke fornøyd*). Den siste tida har det vært påske, og ungene har hatt ferie. Solgunn er så energisk til å mase og grave om å få reise til Finnsnes, det er visst en aldri så liten beiler der har jeg greid å lurt ut av ho. Men der setter ho gamle mor ned foten*nikke samtykkende med seg selv*.

Ho Solgunn har, når sant skal seies, allerede hatt en kjæreste for mye syns jeg. Hun er ikke gamle jenta, og jeg er ikke eldre enn at jeg syns det er for ille å ha ei datter som flyg rundt fra hånd til hånd, og noen ganger takker jeg for at hun ikke er min biologiske datter, for jeg hadde nok slått litt strengere ned på det hadde hun vært det. Og hun er rukket å bli 16 år, og jeg syns ikke det er gammel nok til å være så forhastet i svingene slik. Mi ega datter, Randi, va 19 og 21 når ho fikk guttan, og jeg skal si jeg gav henne ei skyllebøtte av dimensjoner når hun kom hjem å fortalte det. Men nå skal ikke ei gammel jente som meg sitte å være formanende og bitter *le*.

Jeg ble ikke hodestups forelska før jeg fylte 23 år, og Randi og Steven kom som perler på en ujevn snor etterhvert*smile*. Jeg er grusomt stolt av dem begge. Randi er ei slik god mor, og så har hun tenkt å utdanne seg innen helse og sosial på gymnaset. Steven jobber med data, (han har nok arvet sin mors sans for det tekniske*blunke stolt*) og holder til på østlandet. Steven ser jeg så altfor lite til i hverdagen *sukke*.